Τρίτη 8 Φεβρουαρίου 2011

Ημερίδα Ε.Ε.Ε.Μ.-Σ.

Γεμάτο το αμφιθέατρο ,όρθιοι πάρα πολλοί , μας δείχνει το ενδιαφέρον των επιστημόνων , Μελισσοκόμων , Φοιτητών για να ακούσουν τι θα μας πουν οι ειδικοί επιστήμονες για τις τελευταίες έρευνές τους.   Το πρόβλημα ήταν λόγω του περιορισμένου χρόνου οι ομιλητές δεν αναφέρθηκαν αναλυτικά (όπως τόνιζαν και στις ομιλίες τους ) στις έρευνές τους, με αποτέλεσμα να υπήρχαν ερωτηματικά που δεν διευκρινήστηκαν. Πρόταση να γίνεται διημερίδα για καλύτερα αποτελέσματα .Αυτό όμως δεν αναιρεί την χρησιμότητα και την αναγκαιότητα της έρευνας που επωμίζονται οι επιστήμονές μας και την καρπούμεθα εμείς.
  Επίσης ακούστηκε και αυτό :  Ο εκπρόσωπος του Υπουργείου ο οποίος αναφέρθηκε στα φυτοφάρμακα μας είπε ότι για την έρευνα της δράσης και τις επιπτώσεις των φυτοφαρμάκων το Υπουργείο θα την αναθέσει στις εταιρείες που διαθέτουν τα φυτοφάρμακα και αυτό θα εποπτεύει.    Φανταστείται λοιπόν που θα πάνε οι επιδοτήσεις για την έρευνα της τοξικότητας των φυτοφαρμάκων ή άλλων μελισσοκομικών σκευασμάτων.  Σ'αυτούς που είναι υπεύθυνοι για την ανεξέλεκτη διακίνηση ή διακίνηση κατά το συμφέρον της κάθε εταιρείας (τον λύκο να φυλάει τα πρόβατα) . Τώρα θα μου πείτε πότε το Υπουργείο ενδιαφέρθηκε για το συμφέρον των παραγωγών  είτε αυτό είναι θεσμικό είτε οικονομικό ;  Απ'ότι φαίνεται ποτέ , μόνο πως θα αυξήσει την κερδοφορία των επιχειρηματιών με οποιοδήποτε κόστος και την ανοχή στην  ληστρική επιδρομή χρόνια τώρα στο εισόδημα των μελισσοκόμων που δέχονται από τις εξευτελιστικές τιμές πώλησης μελιού σε δυό τρεις  εταιρείες εμπορείας - διακίνησης μελιού.  Θα πρέπει οι Σύλλογοι νομίζω να εξετάσουν το Ζήτημα και να ξεσηκωθούν , είναι καιρός νομίζω να μην επαναπαυόμαστε . Αυτοί μας έχουν ανάγκη , εμείς παράγουμε και πρέπει να πωλούμε ανάλογα. Μήπως θα πρέπει να ενεργοποιηθούμε στους μελισσοκομικούς συνεταιρισμούς που υπάρχουν ή να δημιουργήσουμε και άλλους ώστε οι μελισσσοκόμοι να διακινούν το εμπόρευμά τους με τα  γνήσια Ελληνικά Μέλια , παραμερίζοντας τους εκμεταλευτές ; Τότε θα δουν πόσα απίδια πιάνει ο σάκκος.    
Θα ήθελα να πω ότι χάρηκα γιατί γνώρισα και συναδέλφους  που μόνο από το διαδύκτιο ή τηλεφωνικώς συνομιλούμε.  Ελπίζω σε άλλη συνάντηση να γνωρίσω και άλλους .
   





5 σχόλια:

  1. Dear Fotis Selleck,I beleive that very nice meeting,share knowladge,I m sure beekeepers will see those meetins useful in next time,regards.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Αναρωτιεμαι Φωτη γιατι μια εταιρεια που διαθετει φυτοφαρμακα να πει οτι τα φαρμακα της εχουν αρνητικες επιπτωσεις πχ στις μελισσες;
    Το υπουργειο μας δουλευει η κανω λαθος;
    Αν πω παλι οτι η ΟΜΣΕ πρεπει να ξυπνισει θα εχω αδικο;
    Εγω παντως θα σηκωσω ξανα μπαιρακι στο Blog μου κατα του υπουργειου και της ΟΜΣΕ γιατι θεωρω οτι θιγομαι σαν ανθρωπος και σαν μελισσοκομος.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Φώτη μήπως κάνεις λάθος? Είναι δυνατόν παρουσία τόσου μεγάλου αριθμού μελισσοκόμων να δηλώνει εκπρόσωπος του υπουργείου αυτές τις ηλιθιότητες. Μα τόσο θράσος τόση απύθμενη βλακεία ή σκοπιμότητα?
    Να δούμε στη συνέχεια αν θα αντιδράσουν και πως οι σύλλογοι και η ΟΜΣΕ. Πολύ φοβάμαι ότι κανένας δεν άκουσε τίποτα. Επίσης δεν μπορώ να καταλάβω γιατί δεν επέτρεψαν την βιντεοσκόπηση της ημερίδας και στη συνεχεία το ανέβασμα της στο ιντερνετ? Θέλουν να πουν κάτι με αυτή την ενέργεια?? Επιτέλους αν θέλουμε να κάνουμε κράτος ας σοβαρευτούμε λίγο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Δημήτρη Δεν κάνω λάθος . Μάλιστα τον ρώτησε και ο Άνθιμος τι σημαίνουν αυτά και προσπάθησε να δικαιολογήσει τα αδικαιολόγητα. Μέσα στο αμφιθέατρο όλοι μουρμούριζαν μετα από αυτό , και μάλιστα το συζήτησα και με τον Σπύρο.
    Έχουν σαποθρασυνθεί και κάνουν ότι θέλουν χωρίς να ρωτούν κανέναν . Όλα για την "ελεύθερη" αγορά, όλα για τους επιχειρηματίες οι παραγωγοί ραγιάδες.
    Δεν μας δουλεύουν, συνειδητά κάνουν αυτά που κάνουν. Θυμάμαι πριν από μερικά χρόνια όταν ήρθε μετ'εμποδίων το πλήρωμα του χρόνου για να εφαρμοσεί το HACCP στην Ελλάδα καλεστήκαμε στην αίθουσα συνεδριάσεων του Υπουργείου Υγείας όλοι οι Επόπτες Δημόσιας Υγείας για να ενημερωθούμε για τα νέα δεδομένα εφαρμογής και ελέγχου των επιχειρήσεων τροφίμων. Λοιπόν εκεί μάθαμε ότι την ημερίδα την είχαν οργανώσει και ήταν σπόνσορες εταιρείες τροφίμων και ποτών και όχι το Υπουργείο που εκπρόσωπός του αρκέστηκε σε ένα χαιρετισμό. Δηλαδή μας κάλεσαν να μας πουν πως να τους ελέγξουμε !!! (φυσικά όπως ήταν επόμενο σε επίσκεψη μετά το τέλος της ημερίδας σε γνωστή βιομηχανία τροφίμων που φιγουράριζε στην ημερίδα είδαμε σωρεία παραβάσεων στο Σχεδιασμό και στην εφαρμογή του HACCP. Δηλαδή αν δεν ήταν οι σπόνσορες δεν θα γίνονταν η ημερίδα.(Θέλω να πιστεύω ότι η ημερίδα Ε.Ε.Ε.Μ.-Σ θα γινόταν και χωρίς τους σπόνσορες επιχειρηματίες του χώρου μας που μνημονεύτηκαν στην ημερίδα) Και τι τους ενδιέφερε στο υπουργείο σκασίλα τους. Όσο για τους επιχειρηματίες την δουλιά τους κάνουν υπερασπίζοντας τα συμφέροντά τους με κάθε τρόπο.
    Εμείς τα υπερασπιζόμαστε;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Kαλημέρα, σε περιμένω από το Ψαρότοπο να παραλάβεις το δώρο σου !!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή