Δευτέρα, 17 Ιανουαρίου 2011

Διαδίκτυο

Ελευθερία σκέψης και έκφρασης. Ο καθένας έχει διαφορετική αντίληψη για το τι σημαίνουν αυτά.Υπάρχει η ιδεολογική διαφορετικότητα  Φυσικά και έχει διαφορετική σκέψη πως θα χρησιμοποιεί και για πιό σκοπό θα προτρέψει ή θα προτείνει κάτι μέσα από την ιστοσελίδα του και είναι ελεύθερος να το κάνει.
Προσωπικά έφτιαξα το blog μου μόνο γιατί διαβάζοντας διάφορα άλλα στον συγκεκριμένο χώρο της μελισσοκομίας με έπεισαν χωρίς να μου το πούν αλλά και μόνο από την ύλη τους ότι θα πρέπει  και εγώ να προσφέρω  κάτι,   μέσα στο πλαίσιο του δυνατού, έστω και σχολιάζοντας κάποια ανάρτηση ( Περικλή δεν σε αντιγράφω ).  Πολλά θέματα έχουν καλυφθεί από πολύ έμπειρους επαγγελματίες  ή ερασιτέχνες μελισσοκόμους.
Εγώ αυτοκριτικά  με τον λίγο χρόνο και στο διαδίκτυο και σχετικά με την εργασία μου δεν  συγκαταλέγομαι μέσα σε αυτούς τους πραγματικά αξιέπαινους συναδέλφους που μπορεί να μην κάνουν αναρτήσεις καθημερινά αλλά αυτές είναι πάντα εύστοχες και επίκαιρες ( σημερινή ανάρτηση του Θεοδόση ,με την προβολή συναδέλφου  ο οποίος δεν απαίτησε να τον προβάλουμε για να μας στείλει φωτογραφίες των μελισσών του από την άλλη άκρη του κόσμου ,αλλά έδωσε τις πληροφορίες του γιατί ίσως έτσι αισθάνθηκε ότι προσφέρει για το κοινό καλό χωρίς εγωισμούς και ιδιοτέλεια)  .
Η ιστοσελίδα μου μπορεί να μην είναι αξιόλογη ( όρος υποκειμενικός το πως κρίνεται μια σελίδα αξιόλογη , από τις πολλές αναρτήσεις ; από την συχνότητα των αναρτήσεων ; από το περιεχόμενο ;)  όμως δεν ξεχωρίζω ορισμένες  επιδεικτικά αξιόλογες ( που οπωσδήποτε το αξίζουν ) και για τις άλλες ούτε δίνω σημασία το τι αναρτούν .
Εγώ , όπως βλέπω και πολλοί άλλοι συνάδελφοι παρακολουθούμε  και blog που δεν τους ενδιαφέρουμε, blog  που ποτέ δεν παίρνουν μέρος σε συζητήσεις ή αναρτήσεις δικές μου ή άλλων συναδέλφων , blog  που μόνο για επιμέρους δικές τους αναρτήσεις έχουν την ευαισθησία να περιμένουν ανταπόκριση 
Δεν απαιτώ από κανέναν  να με προβάλλει για να διαφημίσω το blog του.
Δεν αποσκοπώ σε τίποτα εκμεταλευόμενος την συχνότητα και τον αριθμό επισκεπτών ( δεν τους μετρώ) για άλλους σκοπούς .
Η επίσκεψη στο blog μου είναι  χαρά για μένα ότι κάποιος με βλέπει και αν θέλει κάτι μπορεί να μού το πεί ή να συνομιλήσει για το ίδιο θέμα με κάποιον άλλο.
Είναι χαρά μου να βλέπω έστω και έναν να επισκέπτεται το blog μου και να συμετέχει γιατί τότε δεν αισθάνομαι απομονωμένος .
Είναι χαρά μου να συνομιλώ και να συναντιέμαι με συναδέλφους που γνώρισα στα μελισσοκομικά και όχι μόνο blog
Σας Ευχαριστώ όλους εσάς που δεν με αγνοείτε και είμαι πάντα στην διάθεσή σας για ότι μπορώ να προσφέρω
 Όλα τα παραπάνω δεν τα είπα κακοπροαίρετα,αλλά γιατί έτσι  αισθάνομαι                                       
Να είστε όλοι καλά
   


7 σχόλια:

 1. Φώτη
  με όλο το θάρρος της γνωριμίας μας,να σε ρωτήσω,
  τι σ'εκανε και έγραψες το παραπάνω θέμα?

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 2. Νομίζω οτι μιλαει για τους επαγγελματίες μελισσομπλοκάδες και δεν χρειάζεται να αναφέρω τα blogs ποιά είναι,τα ξέρουμε όλοι.
  Φώτη συνέχισε ακάθεκτος.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 3. Ανέστη δεν έχει να κάνει με σένα
  Διαβάζοντας μια ανάρτηση είπα τις σκέψεις μου μέσα από το δικό μου όμως blog
  Μάρκο σωστά

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 4. Φωτη δεν χρειαζεται να απολογηθεις σε κανενα.
  Ο καθενας κρινεται απο τις πραξεις του.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 5. Φώτη, δεν υπάρχουν αξιόλογα και μη αξιόλογα blog.
  Όλα τα blog είναι αξιόλογα αφού δημιουργήθηκαν με σκοπό πιστεύω να γραφτεί κάτι σε αυτά ούτος ώστε να προσφέρει κάτι σε κάποιον που το διαβάζει.
  Όταν γράφεις κάτι και το κάνεις με την ψυχή σου πιστεύω ότι θες, η χαίρεσαι όταν αυτό διαβάζεται.
  Αυτά που εγώ γράφω δεν με απασχολεί καθόλου αν θα σχολιαστούν από κάποιους, με ενδιαφέρει όμως να διαβαστεί, γιατί γι αυτό το σκοπό το έγραψα.
  Για να διαβαστεί όμως πρέπει να το δουν οι αναγνώστες, και για να γίνει αυτό πρέπει να υπάρχει το Blog στις λίστες των άλλων blog.
  Δεν κερδίζω κάτι από το Blog, είναι μη κερδοσκοπικό, αντιθέτως χάνω πολύ από το χρόνο μου καθημερινά για αυτό.
  Δεν είναι άδικο Φώτη εγώ να έχω επί 6 μήνες το Blog ενός συναδέλφου στη λίστα μου για να το βλέπει όσο το δυνατόν περισσότερος κόσμος, ενώ αυτός με απαξιεί και συνεχίζει επί 6 μίνες να μην με βάζει στη δική του λίστα;
  Πιστεύω ότι είναι.
  Αγαπώ όλους τους συναδέλφους που έχουν Blog, και όσους δεν έχουν εννοείται, αλλά η δεοντολογία απαιτεί όταν σέβεσαι και τιμάς κάποιον να σε τιμάει κι αυτός.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 6. Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 7. Φώτη την καλημέρα μου. Με σεβασμό στις απόψεις σου...

  ΑπάντησηΔιαγραφή