Τρίτη 20 Οκτωβρίου 2009

Κηρόσκωρος

Για όσους δεν έχουν ψυκτικούς θαλάμους ( και έιναι νομίζω οι περισσότεροι ) αλλά έχουν καταψύκτες θα πρέπει η αποθήκευση να μην γίνεται με τον κλασικό τρόπο αλλά κάπως διαφορετικά όπως κάνω εγώ .
   Παραμένουν τα καθαρισμένα  τελάρα μέσα στον καταψύκτη για 24 ώρες στους -20 C ( αν θέλετε και λιγότερο) και μετά μεταφέρονται στο πάτωμα το οποίο όμως αφού το καθαρίσουμε το έχουμε "περάσει" εσωτερικά ελαφρά με καμινέτο ή με άλλο τρόπο καταστροφής των ίσως γεννημένων αυγών κηρόσκωρου.
   Μετά το κάθε πάτωμα ξεχωριστά το βάζουμε μέσα σε μεγάλη πλαστική σακούλα και το δένουμε με νταϊράκ . Ο  κηρόσκωρος μέχρι την επόμενη χρηση των τελάρων δεν μπορείο να μπεί και να γεννήσει, οπως γίνεται όταν βάζουμε τα τελάρα το ένα πάνω στο άλλο και κλείνουμε με ταινίες . (άτιμο έντομο περνά από τρύπα βελόνας).
   Εδώ και δύο χρόνια που εφαρμόζω αυτό το σύστημα έχω εντυπωσιακά αποτελέματα , εγώ και ο ανηψιός μου , με πολύ λίγο κόστος έχουμε  ΜΗΔΕΝΙΚΗ ΦΘΟΡΑ  τελάρων.

  Σας δείχνω το τρόπο εφαρμογής της σακούλας με προσοχή ώστε να μην  σχιστεί ούτε χιλιοστο .  Εγώ για καλύτερη ασφάλεια χρησιμοποιώ διπλή σακκούλα με ξεχωριστό κλείσιμο της κάθε μίας.
Επίσης χρησιμοποιώ και διαφορετικό χρώμα για να ξέρω ποιά είναι πλεγμένα και ποιά άπλεχτα όπως επίσης σημειώνω με ανεξίτηλο μαρκαδόρο τα τελάρα που τυχόν έχουν μέλια







1 σχόλιο:

  1. Φώτη το ίδιο κάνω και εγώ μόνο που βάζω 3 πατώματα σε κάθε σακκούλα.Τα άχτιστα δεν τα πιάνει ο κηρόσκωρος.

    ΑπάντησηΔιαγραφή