Κυριακή 21 Φεβρουαρίου 2010

Καλή αρχή

Σάββατο καλή ημέρα και η πρώτη "σοβαρή " επιθεώρηση.  Διαπίστωση ,  4 - 5  τελάρα γόνο και 7 - 8  τελάρα πληθυσμό .   Κουβαλούσαν σαν τρελές γύρες και ελάχιστο νέκταρ. Βρέθηκαν  2  ορφανές  με ικανοποιητικό πληθυσμό και οι οποίες ενώθηκαν με ισάριθμες κυψέλες που είχαν περσινές βασίλισσες οι οποίες είχαν λίγο πληθυσμό.   ΄Αλλες τέσσερις αδύναμές με παλιές βασίλισσες ενώθηκαν με άλλες μέτριας δυναμικότητας με περσινές βασίλισσες.
  Τους βάλαμε και από μισό τελάρο μέλι από τα αποθηκευμένα , μισό κιλό ζαχαροζύμαρο και σε πολλές χτισμένο τελάρο.
  Καλή εντύπωση , μείναμε ευχαριστημένοι και γιαυτό μετά τιμήσαμε λίγο τσίπουρο με μεζέ της περιοχής.  δηλαδή καυκαλίθρες , βλαστούς βρούβας που δεν είχαν ανθίσει , τέσσερα βιαστικά σπαράγγια  , τέσσερα αγριοκρέμυδα.και καμιά δεκαριά αγκιναράκια από αλιβάρβαρα. ( Μερικοί από τους μεζέδες του μελισσοκομείου αυτήν την εποχή σε αυτην την περιοχή )
  Τ' ακούς Φώτη ;
 Συμβουλή ..  Μην πάτε με πουκάμισο λεπτό και χωρίς γάντια , όπως πήγα εγώ με αποτέλεσμα να σερβιριστώ με πάνω από  80  τσιμπίματα Ευτυχώς που έχω πάθει ανοσία αλλά αυτό δεν σημαίνει και  αμέλια.  Όπως είπε και ο Οδυσσέας ο γιός μου " πως  ήρθες ρε πατέρα για πικ - νικ ; " Ίσως επειδή ήταν και η πρώτη λεπτομερής ενόχληση .
   Θεοδόση δεν βιαζόμαστε αυτές μας τρέχουν.Φυσικά ο καιρός είναι αλλοπρόσαλος και πρέπει να είμαστε προσεκτικοί αλλά ......
   Καλή η καψουλιέρα σου αλλά και ο χειριστής ( τα παλιά κόκκαλα δεν το βάζουνε με τίποτα κάτω.  Καλά να είναι .
   Εύχομαι σε όλους καλή δύναμη και ότι καλύτερο
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου