Πέμπτη, 31 Μαρτίου 2011

Μέλι και αλκοόλ

Αναδημοσίευση
Το μέλι μετριάζει τις συνέπειες του αλκοόλ
Βρετανοί χημικοί επισημαίνουν ότι το μέλι αποτελεί ένα θαυμάσιο γιατρικό για να αντιμετωπίσει το σώμα τις συνέπειες της υπερκατανάλωσης αλκοόλ ο λόγος που οι άνθρωποι νιώθουν άσκημα μετά από υπερβολική χρήση αλκοόλ είναι επειδή το αλκοόλ διασπάται σε μία ουσία τοξική για το σώμα- την ακεταλδεΰδη -και η οποία -σαν τοξικό χημικό- προκαλεί:
δυνατό πονοκέφαλο...
ναυτία....
εμετό....
για να εξαφανιστούν πιο γρήγορα αυτές η συνέπειες της ακεταλδεΰδης θα πρέπει να μετατραπεί όσο το δυνατόν νωρίτερα σε άλλες λιγότερο τοξικές χημικές ουσίες και να αποβληθεί ταχύτερα από τον οργανισμό.
Εδώ έρχεται να βοηθήσει το μέλι επισημαίνουν οι Βρετανοί επιστήμονες της Βασιλικής Εταιρίας της Χημείας.
το μέλι είναι φυσικό γλυκαντικό οι δε γλυκαντικές του ουσίες -όπως η φρουκτόζη- βοηθούν σημαντικά στην πιο γρήγορη διάσπαση της ακεταλδεΰδης σε λιγότερο τοξικές ουσίες οι οποίες με την φυσική διαδικασία του μεταβολισμού καίγονται και αποβάλλονται ταχύτερα από τον οργανισμό.
Αν δε το μέλι φαγωθεί απλωμένο σε μία φέτα ψωμί ολικής αλέσεως ο οργανισμός έχει μια επιπλέον βοήθεια στην προσπάθειά του να αντιμετωπίσει τις δυσάρεστες συνέπειες του αλκοόλ αφού με το ψωμί ολικής αλέσεως θα έχει προσλάβει νάτριο και κάλιο δύο μέταλλα τα οποία τα έχει άμεση ανάγκη λόγω του ότι με την συχνή ούρηση έχει χάσει αυτούς τους δύο ηλεκτρολύτες οι οποίοι είναι υπεύθυνοι για την ρύθμιση της ισορροπίας των υγρών του.
Γι αυτόν το λόγο οι Βρετανοί επιστήμονες συνιστούν το μέλι σαν ένα ιδανικό αντίδοτo στις δυσάρεστες συνέπειες -όπως ο πονοκέφαλος- που αφήνει η χρήση του αλκοόλ.

http://botanologia.blogspot.com/2011/03/blog-post_29.html

2 σχόλια:

  1. Φίλε μου,η ανάρτησή σου πολύ χρήσημη.
    (ειδικά σήμερα!!!)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Γεια σου Φώτη.
    Πάντα πολύ ενδιαφέροντα τα άρθρα σου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή