Τετάρτη 22 Σεπτεμβρίου 2010

Μεταλλαγμένα και Βιολογικές Καλλιέργειες.(1)

Οσο περνάει ο καιρός τοσο και περισσότερο χειροτερεύουν τα πράγματα στην Διατροφή.
Προσπαθούν και μας επιβάλλουν να τρώμε ότι θέλουν οι βιομηχανίες που γνώμονα έχουν το κέρδος αδιαφορώντας για τις συνέπειες στον ανθρώπινο οργανισμό και στο περιβάλλον γενικότερα.

Μεταλλαγμένα ή αλλιώς Γενετικά Τροποποιημένοι Οργανισμοί είναι οι οργανισμοί εκείνοι οι οποίοι δημιουργήθηκαν τεχνητά από τους επιστήμονες με την αφαίρεση ή την προσθήκη γονιδίων που προέρχονται από οργανισμούς που μπορεί να ανήκουν ακόμα και σε εντελώς διαφορετικά είδη.
Παράδειγμα: Οι επιστήμονες μπορούν να πάρουν γονίδια από τα ζώα ,ψάρια κλπ και να τα μεταφέρουν στα φυτά ή ακόμη γονίδια από μικρόβια και να τα προσθέσουν στο καλαμπόκι, στη σόγια , στην ελαικράμβη και τελευταία στις πατάτες. Έτσι ο νέος οργανισμός που θα προέλθει με αυτόν τον τρόπο θα είναι ένας τροποποιημένος οργανισμός που δε θα γινόταν ποτέ με φυσικό τρόπο.
Ξέρουμε ότι από τις παραπάνω καλλιέργειες παρασκευάζονται εκατοντάδες προϊόντα, συμπληρώματα διατροφής και συστατικά τροφίμων

Η Βιολογική Καλλιέργεια είναι μια μέθοδος καλλιέργειας η οποία ελαχιστοποιεί ή αποφεύγει πλήρως τη χρήση συνθετικών λιπασμάτων και ζιζανιοκτόνων, ρυθμιστών ανάπτυξης των φυτών, ορμονών καθώς και πρόσθετων ουσιών στις ζωοτροφές.
Η Βιολογική Καλλιέργεια απορρίπτει τη χρήση συνθετικών χημικών ουσιών, όπως τα συνθετικά ζιζανιοκτόνα, λιπάσματα, φυτοφάρμακα και ΓΕΝΕΤΙΚΑ ΤΡΟΠΟΠΟΙΗΜΕΝΟΥΣ ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΥΣ (Γ.Τ.Ο.).
Μέχρι πριν λίγο καιρό η Ευρωπαϊκή νομοθεσία απαγόρευε την καλλιέργεια στην Ευρώπη μετααλλαγμένων προϊόντων καθώς και την διατροφή των ζώων ,πτηνών και ψαριών με τροφές που είχαν παραχθεί με μεταλλαγμένες καλλιέργειες.
Όμως το εμπόριο Διεθνές ή Ντόπιο δεν έχει ενδοιασμούς για τις συνέπειες στην ανθρώπινη υγεία και στην καταστροφή του περιβάλλοντος. Έτσι μετά από συμφωνίες με Αμερική (Μοσάντο) άρχισαν οι εισαγωγές μεταλλαγμένων προϊόντων και οι καλλιέργειες μεταλλαγμένων σπόρων καλαμποκιού ελαιοκράμβης και τελευταία Πατάτας με το σκεπτικό ότι αυτές θα προορίζονταν για τροφές ζώων . Λές και δεν θα περνούσαν μέσω των ζώων στην διατροφική αλυσίδα.

Τα χειρότερα όμως ήρθαν με τους νέους νόμους της Ευρωπαϊκής Ένωσης οι οποίοι επιβάλλονται και στην Ελλάδα οι οποίοι άλλαξαν τους προηγούμενους ,προσθέτοντας τι;

Επειδή επιτρεπόταν ΚΑΙ ΑΝΑΓΡΆΦΕΤΑΙ ΣΤΙΣ ΕΤΙΚΕΤΕΣ μόνο σε τρόφιμα προερχόμενα από συμβατικές καλλιέργειες να υπάρχουν συστατικά με ιχνηλασιμότητα ΓΤΟ μέχρι 0,9 του περιεχομένου από μεταλλαγμένα (ΓΤΟ) πρόσθετα ( άμυλο , λάδι κλπ) ΚΑΙ
ΜΗ ΜΠΟΡΩΝΤΑΣ ΝΑ ΕΛΕΓΞΟΥΝ ΤΗΝ ΕΠΙΜΟΛΥΝΣΗ ΚΑΙ ΤΗΝ ΒΙΟΛΟΓΙΚΑ ΑΝΑΠΤΥΞΗ ΚΑΛΛΙΕΡΓΕΙΩΝ , ΛΟΓΩ ΤΗΣ ΜΕΤΑΦΟΡΑΣ ΓΥΡΗΣ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΑΠΟ ΤΙΣ ΜΕΛΙΣΣΕΣ ΚΑΙ ΤΟΝ ΑΕΡΑ ΕΠΙΤΡΕΠΟΥΝ ΝΑ ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΑΙ ΜΕΧΡΙ ΑΥΤΟ ΤΟ ΠΟΣΟΣΤΟ ΣΤΑ ΒΙΟΛΟΓΙΚΑ ΠΡΟΪΟΝΤΑ.
Επίσης ΕΠΙΤΡΕΠΟΥΝ ΣΤΟΝ ΚΑΘΕ ΠΑΡΑΓΩΓΟ ΝΑ ΠΡΟΣΚΟΜΙΖΕΙ ΜΙΑ ΑΠΛΗ ΔΗΛΩΣΗ ΟΤΙ ΤΟ ΠΡΟΪΟΝ ΤΟΥ ΕΙΝΑΙ ΒΙΟΛΟΓΙΚΗΣ ΚΑΛΛΙΕΡΓΕΙΑΣ ΧΩΡΙΣ ΑΝΑΛΥΣΕΙΣ ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΑΚΩΝ ΕΞΕΤΑΣΕΩΝ
ΚΑΙ ΟΛΑ ΑΥΤΑ ΓΙΝΟΝΤΑΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΠΙΚΕΙΜΕΝΗ ΑΠΕΛΕΥΘΕΡΩΣΗ ΚΑΛΛΙΕΡΓΕΙΩΝ ΜΕΤΑΛΛΑΓΜΕΝΩΝ ΠΡΟΪΟΝΤΩΝ

ΣΤΙΣ ΕΤΙΚΕΤΕΣ στα προϊόντα στα Σούπερ Μάρκετ ΑΝΑΓΡΑΦΕΤΑΙ Η ΛΕΞΗ ΤΡΟΠΟΠΟΙΗΜΕΝΟ και όσοι δεν θέλουν ας μην το αγοράζουν
Θα επνέλθω σαυτό το θέμα γιατί είναι πάρα πολύ μεγάλο και έχει να κάνει με την επιβίωσή μας.


3 σχόλια:

  1. Φώτη τί να πρωτοκαλλιεργήσεις μόνος για να φας κάτι αγνό;.Μας πήρε και μας σήκωσε με τις τιμές και το "κόψιμο" των συντάξεων τώρα θα έρθουν αν δεν έχουν έρθει ήδη τα μεταλαγμένα.Ρε θα μας πεθάνουν όλοι μαζί οι χαραμοφάϊδες.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Να μην τους αφησουμε να χαλανε το χαμογελο μας και το κεφι μας για την ζωη και την οικογενεια μας. Ας μην ξεχναμε ερχονται και εκλογες.......

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Φώτη καλημέρα.
    Τελικά αναρωτιέμαι αν και αυτά που καλλιεργώ εγώ στο κτήμα μου για την διατροφή μου είναι 100% αγνά….

    ΑπάντησηΔιαγραφή