Τετάρτη, 14 Απριλίου 2010

Απριλιάτικα

Έγραψε και ο Μάρκος για την δύσκολη μελισσοκομική χρονιά.
Εμείς πριν από 30 ημέρες όταν τα πράγματα ήταν λίγο καλύτερα χωρίσαμε στη μέση τα μελίσσια που είχαν 8 - 9 τελάρα γόνο και μετά 5 ημέρες ξανακάναμε χώρισμα (όχι στα ίδια) γιατί βλέπαμε την πρόωρη άνοιξη χωρίς νέκταρ και το σκαμπανέβασμα των μελισσιών.Το περασμένο Σάββατο βλέποντας την κοιλιά μεταφέραμε 30 από τις κυψέλες που είχαμε πάρει τις παραφυάδες και τις πήγαμε στη Φθιώτιδα μπας και αναπτυχθούν λίγο Το ερχόμενο Σάββατο θα μεταφέρουμε και τα άλλα χωρισμένα και μη χωρισμένα στο βουνό που αντέχει και ίσως δώσει το απαιτούμενο νέκταρ.
Οι παραφιάδες μόλις γονιμοποιηθούν οι βασίλισσες θα ακολουθήσουν αμέσως την ίδια διαδρομή.
Ευχόμαστε για το καλύτερο γιατί τα πράγματα φαίνονται λίγο περίεργα φέτος και ελπίζουμε τα φετινά μας έξοδα να μην πάνε χαμένα
Σε κάθε περίπτωση αισιοδοξία και υγεία.
Καλή υγεία και δύναμη σε όλους

3 σχόλια:

 1. Φώτη δεν γίνεται σύγκριση Κυκλαδονήσια με Στεριανή Ελλάδα.Χτές με πήρε ένας φίλος από Νάξο που έχει και αυτός καμιά εκατοστή μελίσσια.Μου έλεγε τα ίδια με αυτά που έγραψα και εγώ.Αν δεν τους βάλει ζαχαροζύμαρο θα τα χάσει.Ύστερα από πολλές περιπέτειες που είχα με ιδιοκτήτες χωραφιών θα τα μεταφέρω σήμερα πάνω ψηλά στα θαψανά που ακόμη κρατάει η φασκομηλιά μπάς και αποφύγω το τάϊσμα.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 2. έχει και νερό εκεί στην πηγή στο μοναστήρι των καλογριών. Δεν νομίζω να την έχουν σκεπάσει ( την έχουν οικιοποιηθεί)γιατί θυμάμαι ότι είχαν (δεν ξέρω αν ακόμα έχουν) μελίσσια.
  Οι λυγαριές κάτω από το σπίτι σου μέχρι επάνω στις γεωτρήσεις ξέρεις στην εκκλησία των Φραγκούληδων δεν έχουν ανθήσει;

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 3. Φώτη ο αριθμός του κινητού τηλεφώνου μου είναι :6978 411 511.Όποτε θέλεις μπορείς να μου τηλεφωνήσεις , να είσαι καλά.

  ΑπάντησηΔιαγραφή