Τρίτη 12 Ιανουαρίου 2010

Μετακόμιση και .....

Έγινε και η μεταφορά των μελισσών κοντά μας από το βουνό  (αφού προηγήθηκε η αντιμετώπιση της βαρόα  εφόσον τα μελίσσια δεν είχαν γόνο κατά την περίοδο της εφαρμογής του σκευάσματος (γιαυτό δεν τα είχαμε κατεβάσει στα χαμηλά).
  Οι εργασίες επισκευών ,καθαρισμών , βαφών παλαιών και νέων κυψελών κατασκευή κυψελιδίων ,τσίπουρα στις αποθήκες κλπ , έχει αρχίσει προ πολλού και εντείνονται οι εργασίες όσο πλησιάζει ο χρόνος άμεσων παρεμβάσεων στα μελίσσια.
  Όλοι πιστεύω αυτόν τον καιρό και μετά από τις δυνάμεις  που πείραμε από τα πάρτυ χολιστερίνης  και όχι μόνο ( αν βλέπει κανείς αναρτήσεις  σαν του Φόρη και του Ανέστη αντε να σκεφτής εγκράτεια , στέρηση , δίαιτα, το μόνο που σκέφτεσαι είναι που είναι το πιό κοντινό μεζεδοπωλείο πας και λες  "ας πάει και το παλιάμπελο" .  Σε άλλη ανάρτηση θα σας πω για "μεζέδες " στα μελισσοκομεία) , ασχολούμαστε πυρετωδώς για την έναρξη της νέας μελισοκομικής περιόδου.
  Άνοδος θερμοκρασίας σήμερα καλός καιρός , ήλιος και το μεσημέρι αν κρατήσει μια επιθεώρηση δεν θα ήταν κακό.
 Το 80% των μελισσών λίγο πρίν την μεταφορά είχε περίπου 7  με  8 τελάρα πληθυσμό ενω το υπόλοιπο ( εκτός από 5 που είχαν 4 τελάρα) είχε γύρω στα 5  με  6 τελάρα.
 Το  75% περσινές βασίλισσες
 Εύχομαι σε όλους καλή δύναμη και γερά παραγωγικά μελίσσια.

8 σχόλια:

  1. Φωτη καλη χρονια και χρονια πολλα για την εορτη σου!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Φώτη καλή αρχή στα μελίσσια σου και πολύχρονος για την εορτή σου .

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Ευχαριστώ πολύ
    Ο καιρός άλλαξε απότομα πτώση θερμοκρασίας , βρόχή , αναβολή επιθεώρησης
    τσίπουρο στο σπίτι

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Φώτη
    καλή μελισσοκομική χρονιά να έχεις.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Φώτη πές μου σε παρακαλώ γιατί τα βιβλία που διαβάζω εγώ περί μελισσοκομίας δέν αναφέρουν κάτι σχετικά με το τσίπουρο!!
    Είναι τροφή των μελισσιών η φάρμακο για την βαρρόα ??

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Αυτό συνήθως δεν λέγεται θεωρητικώς , μόνο με την πρακτική μπορείς κανείς να λειτουργήση. Πιστεύω ότι δεν σου είναι άγνωστη η μέθοδος χρήσης του .....

    ΑπάντησηΔιαγραφή