Τρίτη 24 Νοεμβρίου 2009

Απώλεια.

Την Κυριακή μετά ένα δεκαήμερο από τον τελευταίο έλεγχο πήγα να δω δύο μελισσάκια που είχα αφήσει για σημάδι  στο βουνό στην άνω Βούλα. το μέρος αυτό το έχω για να μεταφέρω τις παραφιάδες.    Το ένα είχε εξαφανιστεί.  το άλλο ( στο οποίο δεν είχα βάλει κλείστρο στο καπάκι )  ήταν χωρίς το καπάκι και φυσικά άδεια την κυψέλη.       Φαίνεται πήγε να πάρει και το δεύτερο και άνοιξε το καπάκι με όλες τις συνέπειες.
    Τώρα τι να πείς .  Δεν  μόνο η κλοπή αλλά θα προτιμούσα να έπερνε και το δεύτερο παρά να το αφήσει να χαθεί.   Η κυψέλη λεηλατημένη  γεμάτην μυρμήγκια ΄σερσέτια και σκοτωμένες μέλισσες.

6 σχόλια:

  1. Μόνο στους επαγγελματίες ή και ερασιτέχνες μελισσοκόμους υπάρχει κλεψιά(αν εξαιρέσουμε βέβαια τους Κρητικούς ζωοκλέφτες)σε κανένα άλλο επάγγελμα δεν θα το δείς αυτό.Τί να πείς;Τελευταία που ήμουν στον Πειραιά σε ένα μελισσομάγαζο κάποιοι φίλοι του καταστηματάρχη έπιασαν έναν κλέφτη και αφού έφαγε το ξύλο της αρκούδας τον πέταξαν σε ένα χαντάκι και μετά πήραν το ΕΚΑΒ να πάει να τον μαζέψει.Ουτε μηνύσεις ούτε δικαστήρια καθαρές δουλιές.Είμαι σίγουρος οτι δεν θα το ξανακάνει.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Μάρκο
    την ίδια κατάληξη είχε και εδώ στο Σειχσου,ένας αλλοδαπός κλέφτης.
    Επίσης κλεψιές γίνονται σε πολλά,σκυλιά,περιστέρια,πρόβατα,στρέμματα καρπούζια κλπ.
    Φώτη γερός να είσαι και θα κάνεις πολλά περισσότερα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Άλλη φορά να φροντίζεται να βάζετε σωστά τα κλείστρα να μην παιδεύεται ο χριστιανός. Eσεις ν είστε καλά
    Μελίσσια έχουμε και για τους κλέφτες δόξα το θεό.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Φωτη καλημερα απο Κατερινη,σε ειδα ειμαστε ταυτοχρονα στο Μαρκο να βρεθουμε στον Πειραια Σαββατο μετα τις ομηλιες

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Kαλημέρα Φώτη
    εύχομαι να είναι η τελευταία φορά που σου συμβαίνει κλοπή, τι να πεις ,είναι πολύ σπάσιμο εσυ να δημιουργείς και κάποιοι άλλοι να καταστρέφουν !

    ΑπάντησηΔιαγραφή